Vad är Texas BBQ?

Texas BBQ syftar på en typ av barbeque-mat som härstammar från Texas. Texas BBQ skiljer sig från annan barbeque-mat när det kommer till den metod som maten tillagas på. Några av de populäraste rätterna när det kommer till Texas BBQ är nötkött, revben och olika typer av korv. Det består också av de sidorätter som serveras tillsammans med det röka köttet. Faktum är att denna typ av matlagning även är indelad i en mängd olika varianter. Du har East Texas-varianten som går ut på att man tillagar köttet långsamt tills det mer eller mindre faller av benet. Du har även Central Texas-varianten där man smaksätter köttet med endast salt och svartpeppar. West Texas-varianten går ut på att köttet tillagas på ett sätt som påminner mycket om grillning. Sist men inte minst har vi också South Texas-varianten. Den går ut på att köttet marineras i tjocka, melassliknande såser som håller det saftigt även efter tillagning. Behöver man då besöka Texas för att kunna ta del av denna mat? Svaret på den frågan är att nej, det behöver man inte! Det räcker nämligen med att man vänder sig till oss för detta!

Vi är baserade i Vega

Vår restaurang ligger i en del av Stockholm som heter Vega. Oavsett vilken del av Stockholmsområdet du bor eller verkar i är du varmt välkommen att vända dig till oss för catering. Vi ser fram emot att få ha dig som kund och att kunna bjuda dig på utsökt barbeque-mat.

Våra öppettider

Vi har alltid stängt på måndagar. Tisdag till torsdag har vi öppet 11–14. Notera dock att vi på tisdagar endast serverar sandwichs. På fredag till söndag har vi öppet 11–17. Du är därför alltid varmt välkommen till oss under dessa tider! När det gäller catering är det dock helt andra tider som gäller. Kontakta oss för mer information om detta.